Kilian Franco en Snapper vt Hazelaerenhoekje winnen op de SBB competitie in Kortemark

DressuurJumping
07 mei 2024
Door Horseman Kristof

Op woensdag 1 mei vormde Stal De Ark in Kortemark het decor voor een manche van de SBB competitie. De overwinning bij de 6-jarigen was er weggelegd voor Kilian Franco en Snapper vt Hazelaerenhoekje.

53 zesjarige springpaarden kwamen aan de start in West-Vlaanderen. Twaalf combinaties sprongen na twee foutloze omlopen naar de barrage en in die barrage bleven nog eens zes paarden foutloos. De BWP’er Snapper V T Hazelaerenhoekje (Quint vh Maarlo Z x Pikeur Lord Fauntleroy), gefokt door Marc Huyghe uit Eeklo, was met Kilian Franco (LRV Bassevelde) de allersnelste. Moeder Lovely V T Hazelaerenhoekje springt met Tim Van Den Broeck op 1.35m-niveau. Sibelle Van De Plaetse Molen (Chacfly PS x Skippy II) en Ward De Meulenaere (LRV Ardooie) sprongen naar plaats twee. ‘De Plaetse Molen’ staat voor de fokkerij van Jan De Meulenaere uit Koolskamp. Sensa van de Nachtegaele (Ermitage Kalone x Inshallah de Muze – fokker: Stal Nachtegaele / Marcel Jacobs) liet met Jan Lamberts (LRV Kester) mooie dingen zien en sprong naar plaats drie.

De vierde plaats gaat naar Silhouette van de d’Abijhoeve (Matisse de Mariposa x Vdl Groep Jos Van D'Abdijhoeve) onder het springzadel van Brecht Bille. Brecht reed Babouche vd Berghoeve Z (Big Star x Diamant de Semilly) ook naar de vijfde plaats. Tim Vanhevel (LRV Veldegem-Ruddervoorde) en zijn samen met zijn broer Tijs, gefokte Sagan van ’t Bergenhof (Nixon van 't Meulenhof x Casco) reden naar plaats zes in de barrage dankzij een rustig maar foutloos rondje in de barrage.

Dertien van de 74 deelnemende vijfjarigen sprongen twee foutloze rondjes. Bij hun vierjarige collega’s waren dat 25 van de 56 springpaarden.

Alle resultaten

Dressuur

Bij de zesjarige dressuurpaarden gaat het goud naar Nevermind (v. Iconic B) onder amazone Sigis Willemen (LRV Lo Reninge).  Bij de vijfjarige  is het goud voor de door Quinten Pauwels, gefokte  Timeless D’Opera (Kozinsky vd Dries x Sir Donnerhall I) onder het dressuurzadel van Anthony De Troyer. In de Open-reeks voor vierjarige dressuurpaarden is er goud voor Wim Nyssen (LRV Bredene) met Uxelle van de Sparrenhoef (Secret (Secret x Sir Donnerhall I) uit de fokkerij van Heidi Lambrechts.  In de LRV-reeks is er winst voor Utopya - De - La Croix Renard (Glamourdale x Special Agent Amour – fokker: Paul Vanvinckenroye) met Hélène Vanvinckenroye (LRV Zoutleeuw) in het zadel.

Bron: 
LRV