Koen Vereecke en Lector vd Bisschop schitteren in de Grote Prijs van Fontainebleau

Jumping
28 apr 2024
Door Horseman Kristof

Koen Vereecke heeft zich laten opmerken in de vijf sterren Grote Prijs van Fontainebleau met een top vijf klassering.

Amper drie combinaties wisten zich in Fontainebleau te plaatsen voor de barrage van de CSI5* Grote Prijs. De overwinning ging daarin naar Europees kampioen Steve Guerdat en Dynamix de Belheme (v. Snaike de Blondel). Aurelien Leroy reed de Ugano Sitte zoon Crocqsel de Blaignac naar een tweede plaats. Op het podium kregen zij het gezelschap van Jennifer Hochstadter en Golden Lady (v. Cassini Gold). 

Met één strafpunt voor tijd in de basisomloop eindigde Koen Vereecke op een vierde plaats. Hij had onder het zadel de BWP hengst Lector vd Bisschop (v. Bamako de Muze). Denis Lynch reed de BWP'er Jorden van de Kruishoeve (v. Nabab de Reve) naar een zesde plaats. De moeder van Lector en Jorden is de bekende merrie Cordula de Laubry.
Gregory Wathelet en de Selle Francais hengst Bond Jamesbond de Hay (v. Diamant de Semilly) sprongen naar een zevende plaats. De Belgische springpaarden Levis de Muze (v. Elvis Ter Putte) en Scarlina de Tiji Z (v. Hunters Scendro) werden achtste en negende met Loli Mytilineou en Pius Schwizer.

Klik hier voor de uitslag.