Seppe Follon en Veni Vidi Vici vh Pannehof Z pakken winst bij de 6-jarigen in Sint-Niklaas

DressuurJumping
07 mei 2024
Door Horseman Kristof

Afgelopen weekend werd er op de terreinen van Syntra Sint-Niklaas een manche van de SBB competitie afgewerkt. Seppe Follon wist de overwinning te behalen bij de 6-jarige springpaarden.

88 (!) zesjarige springpaarden kwamen aan de start van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden in Sint-Niklaas. 25 combinaties bleven tweemaal foutloos en kregen een ticket voor de barrage. In die barrage konden nog eens 12 combinaties een foutloze ronde neerzetten. De snelste combinatie bleek Seppe Follon (LRV Rillaar) met Veni Vidi Vici vh Pannehof Z (Vigo d'Arsouilles x Kentucky ter Doorn – fokkers: Jelle Kumps en Elke Schoolmeesters).  Kilian Franco (LRV Bassevelde), die enkele dagen eerder in Kortemark won, reed Snapper V T Hazelaerenhoekje (v. Quint vh Maarlo) naar zilver, voor Martijn Tormans (LRV Schoonbroek) met Silvano van de Looise Heide (v. Global Express) die gefokt werd door de BVBA Eykens-Stessens in Geel. Quinten Franco (LRV Bassevelde) zette Sinac van de Dreef (Nic Nac Quality x Lord Z), gefokt door Arnold en Tony Van Renterghem. Pinani NL (v. Plot Blue) sprong met Nicolas Van De Pol (LRV Poppel) in het zadel naar de vijfde plaats, voor nummer zes Koen Cerpentier (LRV Moerbeke Waas) met zijn zelfgefokte Sata Fee van d’ Abeelendreef (Hunter's Scendro x Capital). Chiara Rys (LRV Middelkerke) sprong met Seigneur van de Nachtegaele (Dieu Merci van T&L x Don Quichot – fokker: Isabel Lafaut) naar de zevende plaats. Gitte Bartholomeeusen (LRV Sint-Katelijne-Waver) sprong Sevilla DW (v. Vigo d’ Arsouilles) en Sidibe de Muze (v. Eames de Hus) naar plaats acht en negen. Rozelien De Beck (LRV Leest) reed haar zelfgefokte Calua vd Withoeve (v. Copycat Z) naar plaats tien. Charlotte Mahieu en Sensor de Balou van ’t Ravennest (v. Balou du Rouet) reden naar plaats elf. Louis Wauters (LRV Merksplas) sloot het lijstje foutloze barragegisten af met So Grey – Di Castanoo (Cigaret JVH Z x Baltic VDL) die door zijn vader Gerd Wauters werd gefokt.

Op zondag waren er 31 op 69  vijfjarige paarden die twee foutloze omlopen wisten neer te zetten. Op zaterdag lukte dat voor 21 van de 43 deelnemende vijfjarigen.  Bij de vierjarige paarden waren er 31 paarden die twee foutloze parcoursen afwerkten. 110 vierjarige springpaarden kwamen aan de start in Sint-Niklaas.

Dressuur

In de LRV-reeks voor zesjarige dressuurpaarden is er goud voor Frederic Delmotte (LRV Merelbeke) met zijn zelfgefokte Sundown (Jorlando di Luna Z x Warkant van ’t Gestelhof). In de Open-reeks is er goud voor Sakina Van Dijck (LRV Morkhoven) en Sumatra A.H. (Secret x Sir Donnerhall I). In de LRV-reeks reed Robbe Verheyen (LRV Bornem) naar goud met Omotion Belgique (v. Ghandi).  In de Open-reeks was er goud voor Kara Bosman (LRV Moerzeke) met de thuisgefokte Tikka Masala de Tamise (Just Wimphof x Sandro Song). U- Patchouli H (Just Wimphof x Dayano) liep onder het dressuurzadel van Sakina Van Dijck naar winst bij de vierjarige dressuurtalenten in de Open-reeks. In de LRV-reeks was die eer voor Samson (v. Sezuan) onder het zadel van Jan Michiels (LRV Moerzeke).

Bron: 
LRV