Van 19 tot en met 25 augustus worden in Rotterdam de Europese Kampioenschappen springen, dressuur en para-dressuur verreden. Bondscoach Alex van Silfhout heeft de combinaties bekend gemaakt waarmee hij namens TeamNL de strijd aangaat tijdens deze Longines FEI European Championships.
Van Silfhout (Lunteren) heeft met Edward Gal en zijn GLOCK’s Zonik en Hans Peter Minderhoud met GLOCK’s Dream Boy de twee toppers van Team GLOCK in zijn selectie opgenomen. Daarnaast gaat de iedere wedstrijd beter presterende Desperado van Emmelie Scholtens mee naar Rotterdam. Een mooi succes ook voor Nederlands grootste paardenstamboek KWPN dat daarmee drie hengsten van status aan de start heeft. Als vierde is Anne Meulendijks, KNHS Talent van het Jaar in 2017, met haar MDH Avanti N.O.P. geselecteerd. Zij won al veel medailles in haar jeugdperiode en debuteert nu op een officieel senioren kampioenschap.
Reserve is de ervaren Adelinde Cornelissen die met Zephyr, het eigen fokproduct van haar ouders, weer een paard heeft waarmee ze goede scores haalt.
Kijk hier voor de video waarin Alex van Silfhout zijn ruiters presenteert
Programma Dressuur EK Rotterdam 2019:
Zondag 18 augustus:
11.00 uur Veterinaire keuring
13.00 uur Officiële training
Maandag 19 augustus:
9.00 uur aanvang Grand Prix
18.00 uur Officiële opening
Dinsdag 20 augustus:
8.00 uur aanvang Grand Prix deel 2
Aansluitend medaille uitreiking
Donderdag 22 augustus
16.00 uur Grand Prix Special en aansluitend medaille uitreiking
Zaterdag 24 augustus
13.00 uur Grand Prix Kür met aansluitende medaille uitreiking
Zondag 25 augustus
Sluitingsceremonie
Het Dressuurteam voor het EK Rotterdam 2019 bestaat uit:
Edward Gal (Oosterbeek) – GLOCK’s Zonik N.O.P.
Emmelie Scholtens (Gorinchem) – Desperado
Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) – GLOCK’s Dream Boy N.O.P.
Anne Meulendijks (Heeze) – MDH Avanti N.O.P
Adelinde Cornelissen (Nijkerk) – Zephyr
Naast de genoemde combinaties heeft Edward Gal zijn GLOCK’s Voice, Emmelie Scholtens haar troef Apache en Hans Peter Minderhoud de schimmel Zanardi als tweede paard achter de hand. Mocht er onverhoopt een eerste keus paard uitvallen, dan wordt afhankelijk van de actuele situatie besloten of er een reserve paard wordt ingezet of de reserve combinatie.